Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-09@01:33:06 GMT

پایش و بررسی ریف مرجانی خلیج چابهار

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۶۰۰۴۴

پایش و بررسی ریف مرجانی خلیج چابهار

به گزارش خبرآنلاین از چابهار سعیدریگی در ادامه اضافه کرد: از این رو پایش مداوم این زیست‌بوم‌های حساس و پرتولید نقش بسزایی در آگاهی از وضعیت آن و اجرای برنامه‌های حفاظتی و مدیریتی ایفا می‌کند.

ریگی بیان کرد: مرجان دریایی یکی از جانوران پست است که در شاخه مرجانیان و رده گُل سان زیان (آنتوزوآ) رده‌بندی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین گفت: مرجان‌ها فقط ۱ درصد از بستر دریاها را پوشش می‌دهند. این موجودات ۲۵ درصد از تمام حیات دریا را در خود حفظ می‌کنند و بسیاری ازانواع ماهی‌ها در مرجان‌ها زندگی کرده و بسیاری از آبزیان دوران نوزادی خود را در این زیست‌بوم‌ها سپری می‌کنند.

مدیر محیط‌زیست سازمان منطقه آزاد چابهار تصریح کرد: پایش ریف مرجانی خلیج چابهار با استفاده از روش Reef check به طور مداوم صورت می‌گیرد که  روشی استاندارد برای تعیین میزان پوشش مرجانها و اندازه کلونیها و با اهداف مدیریتی می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه مقایسه اطلاعات به دست آمده و مقایسه آن با جدول شاخص، درجه بندی کیفیت ارزیابی بر اساس درصد پوشش را نشان می‌دهد، بیان کرد: مرجان‌های منتقل شده تغییر وضعیت داده و در وضعیت خیلی ضعیف قرار گرفته‌اند. 

وی تصریح کرد: این در حالی است که بر اساس پایش‌ها و مطالعات و بررسی‌های صورت گرفته در سالهای گذشته مرجانها در وضعیت متوسط قرار داشتند و شواهد بهبود وضعیت پوششی در سال‌های ۱۳۹۷ ، ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ در منطقه مشهود گردیده بود.

شایان ذکراست افزایش دمای آب و انجام فعالیت لایروبی در خلیج چابهار از دلایل عمده و اصلی بروز آسیب به ریف مرجانی می‌باشند. از این رو لازم است اقدامات لازم جهت توقف فعالیت لایروبی و کاهش اثرات مخرب و سوء آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام گیرد.

46

کد خبر 1490889

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مناطق آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۰۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت نامناسب دفن زباله به دستگاه قضایی اعلام شد

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: طبق وظایف قانونی که بر عهده محیط زیست است اقداماتی در خصوص وضعیت پسماندها انجام داده‌ایم و در این زمینه تذکرات لازم داده شده است.

اسلام جاودان خرد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه وضعیت پسماند در همه شهرها و مناطق استان مطلوب نیست، اظهارکرد: باید طبق قانون مساله پسماند و زباله در شهرها را شهرداری‌ها، در روستاها را دهیاری‌ها و بین این مناطق را بخشداری‌ها مدیریت کنند.

اعلام موارد با وضعیت نامناسب دفن زباله به دستگاه قضایی 

جاودان خرد با بیان اینکه وضعیت نامناسب دفن زباله در سطح شهرهای استان را به دستگاه قضایی اعلام کرده‌ایم، تصریح کرد: در زمینه پسماندهای عفونی استان کار بزرگی انجام داده‌ایم، در سال گذشته مراکز دولتی و بیمارستانها یک شرکت طرف قرارداد داشتند و پسماندها بصورت اصولی امحا و دفن می شد، در مورد پسماندهای عفونی بخش خصوصی نیز با همکاری دستگاه قضایی قریب به اتفاق مراکز درمانی خصوصی قرارداد منعقد کردند.

مدیرکل محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: مطالعات جایگاه پسماند ویژه استان کهگیلویه و بویراحمد از سوی دانشگاه شیراز انجام شده است که همت مسئولان استان را می طلبد تا آن را در دستور کار قرار دهند.

سرانه تولید زباله کهگیلویه و بویراحمد بیشتر از میانگین کشور

جاودان خرد عنوان کرد: طبق آخرین آمارها سرانه تولید زباله در استان کهگیلویه و بویراحمد یک کیلو و ۲۰۰گرم است که این میزان نسبت به سرانه کشور با ۶۰۰ تا ۷۰۰ گرم، بیشتر است.

وی با بیان اینکه طبق آخرین اطلاعات کارخانه بازیافت زباله شهر یاسوج به شهرداری این شهر واگذار شده است، تاکید کرد: کارخانه بازیافت پسماند و زباله شهر یاسوج هنوز در مرحله تولید کمپوست نیست و چرخه آن تکمیل نیست. این آمادگی را داریم که از تسهیلات صندوق ملی محیط زیست در این زمینه کمک کنیم.

جاودان خرد گفت: در صورت بهره‌برداری از کارخانه بازیافت پسماند و زباله یاسوج علاوه بر پوشش پسماند این شهر، می‌تواند شهرستانهای همجوار از جمله دنا را پوشش دهد.

وی در خصوص رهاسازی نخاله های ساختمانی در سطح استان بخصوص شهر یاسوج اظهارکرد: باید شهرداری ها در این زمینه به مردم اطلاع‌رسانی بیشتری انجام دهند، جایگاه تخلیه نخاله‌های ساختمانی یاسوج جوابگوی نیاز این شهر نیست و باید یک جایگاهی بیرون از شهر در نظر گرفته شود.

مدیرکل محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: با وجود اینکه مدیریت پسماندهای ساختمانی راحت‌تر از سایر پسماندهاست اما عزم جدی برای مدیریت در این رابطه در استان وجود ندارد. 

۹۰ درصد کهگیلویه و بویراحمد منابع طبیعی و جنگل است

جاودان خرد افزود: برای رها نکردن زباله در طبیعت، محیط زیست و منابع طبیعی و ورودی‌های شهرهای استان نیاز جدی به فرهنگ‌سازی داریم.

وی بیان کرد: حدود ۹۰ درصد استان کهگیلویه و بویراحمد را محیط زیست، منابع طبیعی و جنگل تشکیل می‌دهد و این استان به پایتخت طبیعت ایران معروف است برای حفظ این طبیعت باید از ریختن و رها کردن زباله در سطح استان خودداری شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیمه محصولات زراعی در لرستان ۲۲ درصد افزایش پیدا کرد
  • طرح مطالعاتی جزایر لارک و بوموسی آغاز می شود
  • سلاجقه: بررسی وضعیت معدن «کامو» در اولین فرصت / وزیر صمت پای کار است +فیلم
  • لزوم اجرای پایش آنلاین دوره‌ای صنایع قشم
  • شناسایی ۳۲۰ساختمان در غرب تهران برای پایش تخصصی در بحث ایمنی
  • ۸۰ درصد بیمه شدگان سلامت همدان رایگان زیر پوشش هستند
  • اعلام وضعیت نامناسب دفن زباله به دستگاه قضایی
  • وضعیت نامناسب دفن زباله در استان به دستگاه قضایی اعلام شد
  • وضعیت نامناسب دفن زباله به دستگاه قضایی اعلام شد
  • تراز آبی دریاچه ارومیه ۱۵ سانتی‌متر افزایش یافت